Longa '30 8 - Etten 3

Op 25 November speelden de troepen van Etten 3 tegen de kunstgras boys van Longa uit Lichtenvoorde. Er werd vroeg vertrokken gezien er tegenwind stond voorspelt en het kon zijn dat we over Rusland moesten rijden om in Lichtenvoorde te komen. Kwart over 8 á hal 9 zaten we dan ook in de auto en reden we als gekken via de snelweg naar onze tegenstanders. Aangekomen, mochten we omkleden in het super de luxe complex van Longa. Zelfs de vloer had verwarming! In Etten was alles afgelast maar bij Longa zijn ze niet bang dat de velden kapot getrapt worden dus werd er gevoetbalt met af en toe een klein buitje regen over ons heen.

De Aftrap, met van Weelder, van Keulen, Wentink en Rauwers op de achterste linie werd begonnen aan de wedstrijd. Zij zouden het druk gaan krijgen want het was Longa dat door probeerde te drukken en snel de 1 - 0 wou forseren. Onze mannen bleven staan want zij wisten het tij te keren en Etten begon overhand te nemen. De geroutineerde defensie van Longa was echter oppermachtig en wist Etten telkens op de 16 meter lijn te stoppen. Oemfoefoe Keijzer begon op de bank maar mocht al snel invallen voor een geblesseerde Arjan Poodt, die op zijn knie geraakt was. Hij wist een vrije trap hard op goal te schieten maar het doel was 10 centimeter te laag. Longa en Etten deden beide niks en met 0 - 0 ging men de rust in. Op peppende woorden werden gesproken... Er kon gewonnen worden, want met een tandje erbij zouden we ze in de tas hebben!

Het tegendeel bleek waar want de inzet van Etten in de tweede helft was minimaal en het werd dan ook compleet over lopen. 52ste minuut, Longa scoort met enige moeite de 1 - 0. 60ste minuut, Longa scoort redelijk gemakkelijk de 2 - 0. 74ste minuut, op prachtig aangeven van Niek Rauwers scoort Longa gemakkelijk de 3 - 0. En ergens vlak voor tijd wist Longa de 4 - 0 er ook nog in te prikken.

Huilend met de pet op dropen onze troepen weer af naar Köster waar de ballen er gelukkig wel invlogen!

Geen opmerkingen: