Scherpschutter actief in Mechelen

Na een aantal maanden verplichte rust, mochten wij de 22e weer de wei in voor onze 1e (beker) wedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was SVGG3 ons aller wel onbekend. Marco was van de reserve lijst geplukt en mocht als voorstopper beginnen. Nieuwelingen Christiano superco op de rechtsback en Luc Stiftmeister op rechtshalf. Verder deed keeper Sander van ’t vierde mee en Bas van wie volgens mij niemand weet waar hij voetbalt. De anderen die aan de aftrap stonden waren Yannick, Jon, Stef, Arjan, Joris en Marc. In de wissel stonden Postbode Siemen euhh Sjoerd en leidert Rob. En onze troef was de grens van ’t vierde, Edwin.

De wedstrijd begon een beetje aftastend. Wij wisten niet zo goed om te gaan met de ruimte die ons door de tegenstander geboden werd. Na een kwartier was het echter Bas die met een mooi steekballetje Marc Voskamp wist te bereiken. Deze kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal fraai in de verre hoek, 0-1. Vijf minuten later moest Joris nood gedwongen het veld verlaten vanwege schouder problemen. Onze postbode mocht het als aanvaller proberen en deed dat zeer goed. Een assist op Mark die voor 0-2 zorgde en even later met een bekeken schuiver tekende hij zelf de 0-3 aan. Het zelfvertrouwen van Sjoerd groeide enorm, maar helaas voor hem werd dit later in Etten alweer teniet gedaan. Vol trots vertelde Sjoerd aan ‘Zweitvuut’ dat hij gescoord had, waarop deze reageerde:”Dan waren ze wel heel slecht, of nie?”
De 0-4 viel ook nog voor rust. Een cornerbal werd ingekopt door Yannick en door een speler van SVGG van de lijn geslagen. Penalty zou je denken, maar de scheidsrechter wilde de druk bij Etten niet te hoog maken en wees meteen naar de middenstip. Wiens goal is dat nu, niemand die het weet, misschien moeten we ‘m maar helemaal niet tellen.

In de rust werden door de leidert nog de puntjes op de i gezet, maar blijkbaar werkt zoiets averechts bij ons. De 1-4 was dan ook een feit binnen 5 minuten in de 2de helft. Vlak daarna herstelde wij ons weer en scoorde Arjan op mooie wijze via onderkant lat de 1-5. Hierna liet onze scherpschutter Marc Voskamp even zien waarom hij rugnr 9 heeft. Een intikker en 1 tegen 1 met de keeper betekenden 2 goals. Hiermee staat zijn teller op 4 goals, een evenaring van zijn gehele vorige seizoen. Op naar de 20???? Tussendoor scoorde Stef nog met een fraai gekruld schot doordat de keeper niet op tijd terug in zijn hok was na een verkeerde pass.

8-1 winnen in de 1e wedstrijd is niet slecht, maar gezien de kracht van de tegenstander mogen we niet naast onze schoen gaan lopen. Er volgen nog 2 bekerwedstrijden voor de competitie begint en dan moeten we er staan.