Pax 6 - Etten 3

"Etten 3 de reuzendoder"

Na maarliefst 7 achtereenvolgende wedstrijden zonder winst hebben de boys een prachtig staaltje voetbal laten zien en met 1 - 3 gewonnen van Pax!

Leiders Maurice Klunder en Rob van Keulen besloten, mede dankzij de poll op de Etten 3 website, te starten in een 4-4-2 formatie gezien deze de voorkeur genoot.
In het eerste half uur was er van de Ettense kant weinig aanvallend voetbal te zien, bij vlagen wisten te troepen er uit te komen maar helaas zonder serieuze doelkansen. Het was Pax dat het spel maakte en een aantal keren gevaarlijk voor het doel kwam.
De echte drijging van Ettense kant kwam pas in het laatste kwartier van de eerste helft. Maurice Klunder zorgde voor veel drijging rond om de zestien van de doelman van Pax. Toch was het de enige echte Heino die de doelman in verlegenheid bracht. Na een goede voorzet wist Heino een schot te lossen op goal maar raakte, geheel geplant, de lat. De bal kwam terug in het spel en met alle controle wist Hein de bal koelbloedig in de goal te koppen. 0 - 1 voor Etten. Opluchting op de gezichten, eindelijk op voorsprong. In de rust kreeg Hein een publiekswissel en werd Arjan Poodt ingebracht. Diezelfde Arjan wist niet lang na begin van de tweede helft de score verder uit te bereiden door met een halve volley de bal met een boog over de keeper te werken. En zo werd het 0 - 2 voor Etten. Na de comfortabele 0 - 2 voorsprong leunde Etten achterover en wist Pax er vaker uit te komen. De keren dat etten er uit kwam resulteerde dit vaak in een buitenspel situatie en het was dan ook een buitenspel situatie die de veroorzaker was van de 1 - 2. Pax nam snel de vrije trap, kwam er via een lange bal over de flanken uit en een goed gepositioneerde spits wist de bal achter doelman Stan Fraser te werken. Misschien was dit wat de jongens nodig hadden want meteen gingen de schouders er weer onder en ontstonden vele mooie, maar onbenutte kansen. Klunder wist vlak naast te schieten en Mike Dieker zorgde voor gevaar met een geplaatst afstands schot. Al dit gevaar resulteerde in de 1 - 3, Erik Keizer Karel werd diep gestuurd, stak vrij het halve veld over, nadat de Pax verdediging zich vergiste in een buitenspel val. De uitkomende keeper werd met een zevendubbele schaar door de benen voorbij gespeeld, het balletje werd stilgelegd op de doel lijn en met het hoofd werd de bal over de lijn gewerkt.

Een verdiende zege voor Etten 3 dat zijn kansen meer dan goed benutte en zo eindelijk weer eens voelde hoe het was om te winnen. Door deze overwinnen klimmen de boys een plaatsje in de stand. Van de 9de positie schuiven ze op naar de 8ste plaats op de ranglijst. Aanstaande Zondag staat Zeddam 2 op het programma. Een aardige kluif gezien op 16 September thuis verloren werd met 1 - 6. De wedstrijd word gespeeld om 9:30 uur op sportpark Padevoort in Zeddam.

Rectificatie: Door de winst van Terborg 2 blijft Etten 3 (voorlopig) nog op de 9e plaats staan.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Let op je spelling en je woorden he ;)

Anoniem zei

en ik vind dat je die goal van arjan wel wat beter had kunnen beschrijven... die van mij was niet eens zo super en hemel je helemaal op.. en die van arjan was super en doe je op deze manier te kort:P

Sjoerd zei

Solliciteer je erna om volgende het verhaaltje te schrijven?

Anoniem zei

met mijn geheugen is dat geen strak plan..