Etten 3 zet goede reeks voort in duel tegen Doetinchem 4

Afgelopen zondagochtend moest de equipe van Etten 3 aantreden op 'Sportpark de Bezelhorst' in Doetinchem. Op dit sportpark komt ook het team van Eredivisionist de Graafschap vaak om te trainen. Dit moest dus wel goede invloeden hebben op de ploeg in vorm: Etten 3. Sterspelers Erik Keijser en Sjoerd Derksen moesten helaas om misterieuze redenen de wedstrijd laten schieten en Ronnie Wenting (Etten 3) & Stef van Keulen (Etten 2) ruilden voor de gelegenheid even van team.

Onder de schijnende zon begon Etten 3 slapjes aan de wedstrijd. De kleine taaie middenvelder, verreweg de beste speler van Doetinchem, kon regelmatig mee opkomen om vervolgens een aantal splijtende passes te geven waardoor de Doetinchemse aanvallers in positie kwamen te scoren. Deze faalden gelukkig voor Etten keer op keer, mede doordat keeper Stan weer eens zijn mannetje stond. Na een minuut of twintig ging de knop om bij Etten en kwamen er een aantal kansen voor Arjan & Stef maar mede door goed keepers-werk van de Doetinchemse goalie bleef de brilstand op het scorebord.

In de rust werd Maurice Klunder vervangen omdat hij op verzoek van Adrie Koster snel naar Amsterdam moest om daar een potje te ballen. Voor hem in de plaats kwam Rob van Keulen die op zijn beurt Barry achterin verving waardoor Barry doorschoof naar het middenveld. Dit bleek een goede zet te zijn en Etten creëerde meer kansen en kreeg wat meer greep op het middenveld. Centraal achterin wisten de Doetinchemse aanvallers, op een enkele keer na, niet langs het centrale duo van Keulen - Rauwers te komen. In de 65ste minuut was het na lang wachten eindelijk zover. Na een goede dieptepass op Stef wist hij met een puntertje de bal onder de keeper door te schieten en bezorgde zo Etten de voorsprong. Na de 0-1 kwamen er nog een aantal mooie kansen voor de Ettense mannen maar deze werden helaas niet afgemaakt waardoor het in de slotfase nog spannend werd met een aantal gevaarlijke mogelijkheden voor de Doetinchemmers maar deze stuitten telkens weer op keeper Stan.

Uiteindelijk werd het dus 0-1 voor Etten 3. Het team klimt na een goede reeks nu verder op de ranglijst naar een 7e plaats. Als er volgende week gewonnen wordt van Den Dam 2 kan er zelfs nog verder geklommen worden.