Etten 3 strijdend ten onder

Vandaag 1 maart mocht er weer gevoetbald worden! Na een vrij lange winterstop moest er vandaag aangetreden worden tegen Zelhem 4. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd hiervan met 2-0 verloren en dus was het tijd voor revanche!

Jon van Weelden kwam speciaal voor deze wedstrijd even terug uit Afghanistan en verdedigde het doel. Voor de wedstrijd werd er nog een team foto gemaakt omdat vandaag iedereen aanwezig was. Opvallend detail hierbij was dat Erik Samplonius na 's ochtends al te laat te zijn ook bij de team foto ontbrak omdat hij zich nog rustig aan het omkleden was...

Met een goed gevulde bank begon Etten 3 de wedstrijd. Met afwachtend voetbal van beide kanten waren de eerste 20 minuten vooral rommelig en zelden werd er een kans gecreëerd. Zelhem had iets de overhand maar tot grote kansen resulteerde dit niet. Aan Ettense kant kon er geen vuist worden gemaakt ondanks dat het tactisch zeer goed stond. Een enkel schot van Arjan Poodt was dan ook het enige wapenfeit dat de Ettenaren in de eerste helft konden aantekenen.

Na een lekkere kop thee werd er afgetrapt voor de tweede helft die voor iets meer spektakel zorgde. Het was echter Zelhem dat de klok sloeg. Met een goede actie wist de Zelhemse spits na een kwartier in de tweede helft de scorebordjes op 0-1 te zetten en dus moest Etten meer naar voren gaan voetballen waardoor er over en weer meer ruimtes ontstonden. Kort na de 0-1 probeerde de Zelhemse keeper Arjan uit te spelen maar dat lukte niet waardoor HeinO de bal zo in het net kon schuiven, dit verzuimde hij tot groot ongenoegen van de vele supporters. Kort daarna was het weer HeinO die op aangeven van Arjan voor de keeper verscheen, dit keer faalde hij wederom en zo bleef Etten zonder doelpunt. 20 minuten voor tijd wist Zelhem de stand op 0-2 te zetten door een goal waar een duidelijk luchtje aan zat. Een te pakken cornerbal werd door keeper Jon losgelaten waardoor hij vervolgens op de grond dook, een oplettende speler van Zelhem schoot vervolgens de bal en Jon de goal in. Waar iedereen bij Etten dacht aan een ongeldig doelpunt dacht de scheidsrechter dat niet en zo stond de stand op 0-2 en had Jon vervolgens nog dikkere lippen!

In de poging nog iets te forceren stond in de laatste 10 minuten het centrale verdedigingsduo Rob - Niek regelmatig voorin maar dit mocht niet baten. Het bleef bij enkele kleine kansen en zwakke schoten waardoor er met 0 punten de kantine in werd gegaan.