Etten 3 laat het in slotfase liggen tegen VVL

Zondagochtend, de wekker gaat bij de meesten om 8 uur... Aucchh, koppijn! Tja, paasvuur gehad he! Maar toch door bikkelen en naar voetbal toe. Eenmaal in de kantine blijkt ook nog eens iedereen er te zijn en konden we dus met een volledige selectie naar Lengel toe.

Voor de wedstrijd werd er een voor ons doen korte warming-up gehouden en vervolgens aan de wedstrijd begonnen. Ondanks de slechte conditie van een hoop spelers begon Etten de wedstrijd offensief tegen een veel beter geplaatst VVL. Na een minuut of 5 was het dan ook Erik Keijser die alleen voor de keeper verscheen na een goede pass van Hein, helaas faalde Erik. De eerste 20 minuten bleven aanvallend van Ettense kans maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Hierna was het echter Lengel dat de klok sloeg. Een aantal kansen volgden maar het was iedere keer sluitpost Michael die het doel met enkele fraaie reddingen schoon hield. Kort voor rust had ook Michael geen antwoord op het doelpunt van Lengel. De scheidsrechter ging een aantal keer achter elkaar de fout in, hij floot voor een vermeende terugspeelbal op Michael (?) en vervolgens legde hij de bal buiten de zestien. Misschien had de beste man eerst even de regels moeten lezen. Vervolgens waren de Ettenaren aan het slapen en kon de bal in de rebound binnen worden geschoten.

Met de 1-0 stand werd er ook gerust. In de rust werd er een enkele wijziging doorgevoerd en vol goede moed werd de tweede helft begonnen. Weer was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Etten had de kansen, Maurice probeerde alleen voor de keeper de bal te lobben maar ook hij faalde. Na een minuut of 60 was het invaller Arjan Poodt die mocht aanleggen voor een vrije trap van een meter of 25. Hij keek goed naar de slecht opgestelde keeper en schoot de bal dan ook netjes via de keeper in de bovenhoek. Gezien het spelbeeld een verdiende gelijkmaker.

Na de gelijkmaker kon Etten helaas geen vuist meer maken en was het keeper Michael die de Ettenaren op de been hield. Beide ploegen probeerden wat te forceren wat resulteerde in grote ruimtes in de achterhoede. Lengel was de ploeg die hiervan wist te profiteren en uiteindelijk de laatste 10 minuten de winst veilig stelde. Het werd uiteindelijk 4-1 voor VVL. Al met al hoeven de mannen van Etten 3 zich niet te schamen want men wist zich goed te weren tegen VVL dat de 2e plaats bezit.

Graag willen we Edwin Lucassen bedanken voor het vlaggen!