Etten 3 speelt zich veilig tegen Concordia

Met zeer warm weer werd er afgelopen zondag om half 11 aangetreden tegen Concordia-Wehl 5. Vooraf leek het een kansloze missie voor Etten 3 aangezien Concordia 3e stond op de ranglijst.

Vanaf het begin was het Concordia dat de aanvallende intenties had. Er werden een aantal goede kansen gecreëerd maar telkens was keeper Melissen attent. Na een minuut of 20 wisten de mannen uit Wehl wel te scoren, na het mis trappen van 3 spelers van Etten kwam de spits alleen voor Michael te staan en maakte beheerst af. Lang konden ze echter niet genieten van de voorsprong want kort na de 1-0 wist A-junior Errol Melissen het scorebord weer in evenwicht te zetten. Na een goede kopbal van Marc Zweers kwam Errol na een goede loopactie over de linkerflank oog in oog met de keeper en wist de bal in het doel te schieten. De eerste helft leverde verder weinig spektakel op.

Na de rust werd er besloten om van het 4e veld naar het iets betere 2e veld te verhuizen, de scheidsrechter ging hier ook mee akkoord. De Ettenaren gingen de 2e helft met een goede instelling in, want met een gelijke stand tegen de nummer 3 viel er misschien wel wat te halen. Helaas wist Concordia kort na rust de stand weer in hun voordeel te brengen. Na slordig verdedigen wist de spits van Concordia de bal in het net te schieten.

Na deze goal was het Etten dat aanvallender ging spelen en ook enkele kansen wist te creëren maar zoals zo vaak al dit seizoen vielen de ballen er net niet in. Tot een kwartier voor tijd Marc Zweers werd gevloerd op de rand van het 16-meter gebied. Arjan Poodt mocht vervolgens aanleggen en schoot de bal die van richting werd veranderd in het doel! 2-2! Concordia zocht de aanval vanaf de aftrap maar Marc lette goed op en wist de bal te veroveren en werd vervolgens gevloerd. Vervolgens vond een speler van Wehl het noodzakelijk Marc in de rug na te trappen na een dergelijke opmerking van Zwoertje. De scheidsrechter was resoluut en stuurde de verdediger van Concordia met rood van het veld.

Etten kon gelukkig profiteren van de man-meer situatie en kort voor tijd wist uitgerekend uitblinker Marc Zweers de winnende treffer binnen te schieten. De 3 punten waren hard nodig voor de equipe van Etten 3 want hiermee hebben zij het behoud in de klasse veilig gesteld!

Graag willen wij Joris Slutter, Errol Melissen & Jochem Letting van de A bedanken voor het meespelen!