Etten hard onderuit in DTC

Na een goede voorbereiding met drie overwinnigen moesten we voor de 1e wedstrijd van de competitie uit aan treden tegen Doetinchem 4. Bijna hetzelfde team als vorig jaar dtc 5, maar met een paar versterkingen. Bij ons ontbraken er nog wel een aantal, maar gelukkig wilden Maarten en Harry wel even bijspringen. (anders waren ze toch met hun luie reet in bed blieven ligguh)
Vooraf werd er gewaarschuwd dat we scherp moesten starten, maar binnen een minuut lag de 1-0 al in het netje. Dat men nu wel wakker was bleek in de 3e minuut. Na een onderschepping in de verdediging kreeg Joris de bal vanuit het middenveld op een presenteerblaadje en hij schoot fraai de 1-1 binnen. Mooie aanval, goed doelpunt, het geloof was weer helemaal terug. De 1e helft golffde het spel op en neer, met een licht overwicht voor de gastheren. Na 25 minuten kon hun goede, snelle spits de 2-1 aantekenen. Een fraai schot in de lange hoek liet Harry volkomen kansloos. Hierna eiste de scheidsrechter voor even de hoofdrol op. In de 30e minuut floot hij voor rust, beide teams in verbazing achterlatend. Maar gelukkig wisten beide teams de man te overtuigen dat het nog echt geen rust was. In dit kwartiertje extra wist Stef de stand nog gelijk te trekken met een mooi schot. Hierna floot de uitstekend fluitende scheids voor rust.

De 2de helft begon zoals de 1e, alleen dan 2 keer zo erg. Binnen 5 minuten stonden we met 4-2 achter en was de wedstrijd eigenlijk wel verspeeld. De overtuiging was er ook niet meer en verder dan een aantal kansjes kwamen wij ook niet meer. Doetinchem scoorde nog wel twee keer en zo keerden we met een 6-2 nederlaag huiswaarts.
Zo blijkt dat een goede voorbereiding geen garantie is voor een goede start. De tegenstand in de beker was toch lichter dan nu in de competitie. Zondag krijgen we Varsseveld op bezoek, ook zij kregen in de 1e wedstrijd een best pak op hun broek, 5-1 tegen dvv. Voor beide ploegen dus kans op revance.