Etten 3 - Zelhem 4

Op de prachtige zondag morgen van 14 Oktober mochten de jongens van Etten 3 aanvangen tegen het 4de van Zelhem. Na het 3-3 gelijkspel van 2 weken geleden en de vrije zondag van vorige week was iedereen het eens met leider Maurice Klunder dat er vandaag voor de overwinning gegaan moest worden. Toch werd er ietwat voorzichtig begonnen en maakte Zelhem het spel waardoor Etten een paar keer met 11 man op eigen helft stond te verdedigen. Tot grote uitgespeelde kansen kwam het echter niet hoewel gelegenheids keeper Marc Zweers een paar maal de bal goed uit het doel hield.
Nadat Etten in de eerste fase van de wedstrijd even de tegenstander het spel liet maken en door kreeg hoe Zelhem voetbalde, kwam Etten er makkelijker uit en werd er over bijde flanken goed aangevallen. Zo kwam Robin Reinders een keer mooi voor goal, nadat hij slim diep gestuurd werd. Hij wist zijn kans niet te verzilveren. Wie dat wel deed was Erik Keijzer. Via de rechterkant ging hij met de bal aan de voet de zestien binnen en wist de bal prachtig in de verre hoek achter de Zelhemse keeper te plaatsen. 1 - 0 op het score bord. De 2 - 0 liet ook niet lang op zich wachten en weer deed Erik Keijzer een duit in het zakje door op gelijkwaardige manier te scoren.

Met 2 - 0 werd de rust in gegaan en mochten de drie wissels gaan warmlopen. Na rust werd er dan ook een driedubbele wissel doorgevoerd. En of het aan de wissels heeft gelegen of dat er te weinig suiker in de thee gezeten heeft... niemand weet het, maar het spel van Etten verslechterde in de tweede helft. Etten kwam er in de begin fase dan ook amper uit en werd constant de lange bal gehanteerd. Zelhem zette de druk erop en wist via een kluts bal tijdens een corner te scoren. 2 -1. Niet veel later kwam Zelhem op gelijke hoogte. Zelhem bleef maar doordrukken en speelde bijna constant op helft van Etten. Toch kwam Etten er nog een paar keer uit en niet lang na de gelijkmaker wisten de 11 van Etten weer op voorsprong te komen door een prachtige één op één actie van Tom Jansen. Hij wist de bal onder de keeper door in de goal te schieten. Zelhem mocht weer aftrappen maar al snel was het Erik "de hattrick" Keizer die wederom scoorde en serieus opweg is om topscorer van het 3de te worden. Na de 4 - 2 waren de knollen ook op bij de meesten van Etten en werd er vooral verdedigd. Via de linker en rechter kanten kwamen nog kleine kansjes maar met 4 - 2 op het bord was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Na het laatste fluitsignaal van de scheids kon er weer een bak bier gedronken worden op de overwinning! Volgende week reizen de boys af naar Terborg om daar de inhaalwedstrijd tegen Terborg 3 te spelen. Aanvang is om half 10.

Tevens bedanken wij Luuk te Grotenhuis en Marc Zweers voor het mee spelen!