MVR 3 - Etten 3

Ondanks het ingaan van de wintertijd kwam gelukkig bijna iedereen op 28 november op tijd bij Köster voor een 'bakkie koffie'. De enige die ontbrak was Sjoerd die op het voetbalveld te wachten stond. Nadat hij was opgepikt reisden we af naar 'Montferland' voor de wedstrijd tegen de mannen van MVR.

Na de blamage van vorige week werd er een goede warming-up gedaan en begonnen we met 3 wissels aan de wedstrijd. Etten 3 had het overwicht in het begin van de eerste helft, er werd goed druk gezet en lekker gecombineerd. Na een minuut of 20 was het Barry Ketelaar die de strijd jammergenoeg moest staken vanwege een enkelblessure. Zijn vervanger was Sjoerd die na een aantal minuten al een behoorlijke kans kreeg maar de bal voorlangs schoot. Even later was het weer Sjoerd die een mooie kans kreeg, in de rebound wist hij de bal niet in het netje te schieten en was de stand nog altijd 0-0. Na een half uur kwamen de mannen uit 's-Heerenberg wat beter in hun spel en dit resulteerde in een ongelukkig moment voor Rob van Keulen. Hij speelde de bal te zacht terug op keeper Stan die een overtreding beging, penalty! Voor de tweede keer dit seizoen een penalty tegen maar wederom stopte Stan deze, hij verdiend langzamerhand de status van penaltykiller. Met deze 0-0 stand werd er ook de kleedkamers ingegaan.

Na de rust was er de flitsende start van Etten. Nadat John v. Weelden de bal goed afschermde kwam deze bij Frank Liebrand die voor deze gelegenheid overkwam van het 2de. Frank wist de bal netjes achter de keeper te schieten en hierdoor was de 0-1 voor Etten dus een feit. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft was het Maurice die, na een lange afwezigheid door een blessure, eindelijk weer mee kon ballen. Hij kreeg meteen een aantal kansen maar wist deze, waarschijnlijk door gebrek aan wedstrijdritme, nog niet te verzilveren. MVR drong steeds meer aan en steeds was het ook weer keeper Stan of een van de goed spelende verdedigers die de bal weg wisten te werken. Maar kort voor tijd was het wel raak. Na een goede combinatie over de linkerflank wist een aanvaller van MVR de bal in de lange hoek te plaatsen, 1-1. Uiteindelijk was dit ook de einduitslag. Met een beetje meer geluk had Etten met de zege naar huis kunnen gaan maar 'overall' gezien was het een terechte einduitslag.