5 goals maar toch met 6-3 verliezen!?

Afgelopen zondag moest er gevoetbald worden in Zerrem. Allereerst wil ik u even inleiden met een stukje over de plaats Zeddam:


Zeddam
(Nedersaksisch: Zerrem) is een dorpskern in de gemeente Montferland, die weer gelegen is in de Nederlandse provincie Gelderland. Het dorp is gelegen aan de voet van het Montferland en het Bergherbos. Zeddam ligt aan de doorgaande weg van Doetinchem naar 's-Heerenberg. In 1969 werd Vinkwijk bij Zeddam gevoegd.

Het dorp kent veel toerisme vanwege het mooie bosgebied Montferland waar Zeddam naast ligt.


Het dorp bestaat uit drie delen:

  • het hoger gelegen Bovendorp
  • het lager gelegen Benedendorp
  • tussenin het Middendorp

In het Bovendorp staat de rooms-katholieke Sint Oswalduskerk waarvan het oudste deel uit de 12e eeuw stamt. Zeddam is de enige Nederlandse parochie met Sint Oswaldus als beschermheilige. Naast de Oswalduskerk staat een kleine Nederlands Hervormde kerk. Ook staat in het bovendorp de oudste molen van Nederland, De Grafelijke Korenmolen. Deze beltmolen dateert al van vόόr 1441.

En in dit dorp is ook een voetbalclub te vinden genaamd V.V. Zeddam. Deze club staat natuurlijk alom bekend om een aantal fantastische spelers die zij in het verleden gehad. Namen als Hendrik Gasseling (alias de slager) en Willem Overgoor (alias 'the Lord van Padevoort') zullen u dan ook niet onbekend in de oren klinken.

Enfin, hier moest dus gevoetbald worden en ik hoor u al denken. Hoe kunnen die jongens van Etten & Zeddam het nou presteren om die prachtige 'Zerremse' grond kapot te trappen met hun voetbalschoenen. Maar ik verzeker het u dames en heren, hier werden vooraf goede afspraken over gemaakt; slidings waren niet toegestaan maar als het echt nodig was dan mocht het wel...

De wedstrijd begon voor de mannen uit Etten slecht. Het was de nieuwe voorstopper Niek Rauwers die al na 5 minuten de bal in zijn eigen doel wist te werken. Op zich best een fraaie goal, alleen aan de verkeerde kant. Maik Dieker baalde hier zo van dat, hij kort nadat er voor de tweede keer was afgetrapt, de bal van een meter of 40 over de keeper trapte. De mannen van Zerrem besloten de schouders er even onder te zetten, maar het was laatste man Rob van Keulen die dit keer de bal in eigen doel schopte. Een zeer ongelukkige goal maar toch was er de 2-1 voorsprong voor Zeddam. Supersub Heino baalde hier zo van dat hij besloot zijn goede lijn van vorige week door te trekken. Na een fraaie pass van Arie Poodt wist hij de bal achter de keeper te schieten. De stand was weer gelijk en nog opmerkelijker alle goals waren door de Ettenaren gemaakt! De 2-2 stand bleef helaas niet op het scorebord staan. Toen er voor het rustsignaal werd gefloten was de stand 4-2 omdat een pijlsnelle aanvaller van Zeddam de bal maarliefst 2 maal in het netje had gelegd. Kort na rust wisten de boys uut Zerrem (de club is trouwens opgericht in 1933!!) weer te scoren. Na een goede actie van één van de taaie middenvelders, die veel doet denken aan oud-Zeddam voetballer Guido Mulling, werd hij gevloerd in de 16-meter. Een penalty dus! De taak was nu alleen nog maar om penaltykiller Stan Frazer te verslaan die deze reputatie op heeft gebouwd door 2 van de 2 strafschoppen dit seizoen te keren. Helaas was het dit keer wel een doelpunt, maar wederom was Stan er dichtbij! Technicus Heino wist Etten wederom nog enigzins terug te brengen in de wedstrijd door voor de 2e keer te scoren. Kort daarna wist Zeddam nog te scoren en daar was dan de eindstand van 6-3. En zo komen we, vanzelfsprekend, bij een oud gezegde dat ik al wel eens vaker heb laten horen:


'Op sportpark Padevoort kun e-j wel vief keer scoren moar dan he-j nog altied verloren!'

5 opmerkingen:

Niek zei

Nee

Anoniem zei

eindelijk een verhaal met diepgang!!

Anoniem zei

Mooi stukje niek!
Kan ik nog een puntje aan zuigen.

Anoniem zei

haha, geweldig niek!

Ketelaar zei

Goed verhaal!
Goede poll!!!