Wat is 's-werelds meest gepassioneerde derby?

Een tijd geleden is het alweer dat drie schitterende derby's werden gespeeld. Was het altijd Glasgow Rangers vs. Glasgow Celtic dat de kroon spande, Arsenal - Chelsea of misschien toch Boca Juniors vs River? Hevige discussies zijn hier in de verschillende voetbal bladen over gevoerd. Wij weten het niet, we nemen u mee naar beelden vanaf de tribune tijdens Glasgow vs. Celtic...

Misschien was dat nog mak gedrag, vergeleken bij wat we zagen tijdens de derby Boca vs. River. En het is hierbij misschien wel extra dat de commentator die het tot een mooi duel maakt. Vertaling:"Doelpunt, Boca scoort uit een vrijetrap, die na een kluts toch achter te lijn beland".

We zouden u ook nog mee kunnen nemen naar vele andere derby's bijvoorbeeld de Derby County Football Club uit Engeland, die wel van een derby blijkt te houden.

Al deze schitterende beelden van derby's staan in de hall of fame onder de derby's en het is nota bene een amateur derby die daar bij zal komen te staan. Op de heilige gronden van Sportpark de Treffer, werd afgelopen zondag 9 Maart de derby Terborg 3 - Etten 3 gespeeld. Slechts een select groepje mensen zal deze wedstrijd herinneren, omdat zij er wel bij waren, aangezien er geen beelden van de wedstrijd gemaakt zijn.

Etten begon de eerste helft in de inmiddels vertrouwde 4 - 4 - 2 opstelling en begon de wedstrijd fel. Het mee gekomen publiek schreeuwde de longen uit de keel om de jongens aan te moedigen. Etten was scherp, Etten was gevaarlijk en na ongeveer een kwartier voetballen scoorde Barry Ketelaar uit een corner met een snoekduik de 1 - 0. En zoals bij een echte derby hoort ontstond er een heuse vechtpartij. Een speler van Terborg meende een elleboog stoot van Barry ontvangen te hebben en dacht dat te moeten vertellen met zijn vuisten. Barry, die nog op de grond lach te juichen als een klein kind, moest het ontgelden en kreeg een lichte tik op de neus van de Terborg speler. Blijkbaar toch iets fout gegaan in de opvoeding daar, want slaan helpt niets. De stoere Barry krabbelde op en de vechtersbaas werd snel van Barry afgetrokken. Wonder boven wonder raakte niemand gewond en had iedereen de tanden nog in de mond. Terrorborg hoopte nu wel heel stoer te zijn en met 1 - 0 op het weer eens niet werkende scorebord werd er verder gespeeld. Etten zette zijn tanden in Terrorborg want de ene na de andere aanval volgde. Spits Erik Keijzer werd keer na keer diep gestuurd en wist telkens weer de verdediging van Terrorborg het na kijken te geven. Toch had hij niet de rust om de vele doelkansen af te maken en zo vlogen de ballen dan ook meer maals over en langs de palen. In de 35ste minuut kwam dan eindelijk de 2 - 0. Keijzer ging diep na een pass van de gelegenheids speler Leuf, nam de bal mee aan de voet, haalde nog eens diep adem, en schoot nu eindelijk beheerst binnen. De liederen schalden over de Ettense tribune "E-rik Keijzer... JALALALALALA".

Rust

Terrorborg mocht nu met de koppen richting het thuisfront voetballen maar het heeft niet mogen baten. Het was namelijk Etten dat de hele tweede helft wist te controleren. Invaller Maurice kwam na 15 minuten spelen één op één voor de keeper maar wist zijn kans niet te verzilveren. Vele mooie acties volgden maar toch kwam Terrorborg nog enigzins terug door diverse kansen te creëeren. Zo mochten ze een aantal gevaarlijke corners nemen. Gelegenheids keeper John van Weelder stond goed en wist de ballen perfect van de doellijn te houden. Na deze kansen was er weer een uitbraak van Etten. Erik Keijzer ging bijna door de keeper, op een manier zoals we alleen bij FIFA98 nog zagen. Eenmaal door/over de keeper heen wist hij het balletje simpel over de lijn te tikken en de 3 - 0 was een feit. Het publiek was weergaloos en de gouwe ouwe: "Jam-mer Ter-borg, alles is voorbij, alles is voorbij" werd maar weer eens uit de kast getrokken.

De wedstrijd was gespeeld en Terrorborg mocht afdruipen naar huis. De derby der derby's was gespeeld en wie had zo'n wedstrijd durven dromen. Etten steelt op de ranglijst door de overwinning ook nog eens de 8ste plaats van Terrorborg en zal in de Hall of Fame een plaatje krijgen tussen de grote namen der derby's