Bekervoetbal: Etten 3 - Silvolde 4

Eindelijk was het dan weer zover, er mocht zondagochtend weer opgestaan worden om te gaan voetballen! De mannen waren netjes op tijd, dat mag gezegd worden! Met prachtig weer werd er om 10 uur afgetrapt op de velden van Sportpark de Treffer. Ruud 'zonnebank' Smits kon helaas niet meedoen, net zoals Barry & Ronnie. Wel waren Barry en Ruud er om met zijn tweetjes lekker in de zon te zitten...

Van te voren was er afgesproken de goede lijn van eind vorig seizoen door te trekken. Het resultaat was er want na 6 minuten stond het al 2-0 voor de Ettenaren. Eerst was het Mark Leijzer, normaal 4e elftal, die de score opende. Na een typerende Leijzer-actie, namelijk een dribbel langs een aantal man + keeper wist hij de bal in het netje te leggen. Kort daarna was het Erik Keijser, die door aanvoerder Rob v. Keulen prachtig werd vrijgezet voor de keeper, die de bal netjes in de hoek plaatste. Een goede start voor de mannen en Silvolde 4 kwam er nauwelijks aan te pas. Een kwartier voor rust werd het ook nog 3-0, wederom was het Mark die na een dribbel de bal in het doel werkte.

De rust werd ingegaan met een comfortabele voorsprong en hopelijk kon deze nog verder uitgebouwd worden. Na rust verslapte het wat bij Etten ook door een aantal goede taktische wissels bij Silvolde. Hierdoor ontstond er voor het eerst echt gevaar voor het Ettense doel maar telkens was het sluitpost Michael Melissen die de ballen keerde. Na een minuut of 60 was het weer raak voor Etten, een afgeslagen cornerbal werd door Arjan Poodt de goal ingeknald. Na de goal was het eigenlijk alleen nog maar Silvolde dat de klok sloeg, kans op kans werd gemist. Uiteindelijk was het toch raak na een poedeltje van de keeper. De eindstand: 4-1 en dus een goede start voor Etten 3 in het bekeravontuur.

Tot slot wil ik een aantal spelers nog bedanken en in het zonnetje zetten:
Mark Leijzer en Peter Kok van het 4e en Michael Melissen van het .e bedankt voor het meespelen.
Luc Geijen is naar mijn mening Man van de wedstrijd geworden want die heeft zich helemaal kapot gelopen.
Jurgen Weijkamp die een goed debuut maakte bij Etten na één uurtje slaap (Q-base).

En tot slot, Ruud vergeet niet de lotion op te doen!