Bekervoetbal: Terborg 4 - Etten 3

Al vroeg in het seizoen de derby der derby's. Etten versus Terborg. Natuurlijk waren de mannen van Etten 3 gespannen en vol adrenaline want van Terborg moet altijd gewonnen worden! Voor een tweetal spelers had de wedstrijd nog een extra lading. Keeper Michael speelde namelijk tegen zijn plaatsgenoten evenals Jurgen die afgelopen zomer de overstap maakte van Terborg naar Etten.

Om half 10 werd er afgetrapt, het werd al snel in de wedstrijd duidelijk dat Etten de betere ploeg was. Terborg, uitkomend in de 7e klasse, kwam er vaak niet uit en het betere spel was er van Etten. Helaas kon Etten niet profiteren van het overwicht want er werden zeer weinig kansen gecreëerd. Kort voor rust was het gelukkig wel raak, Edwin Wensing wist te scoren na een mooie steekpass van Jurgen. De rust werd dus met een 0-1 voorsprong ingegaan en de opdracht was er van de leiders om na rust flink door te drukken.

Het spel na rust was echter niet om aan te zien. Etten verslapte en de veldbezetting was niet meer zoals voor rust. Terborg merkte dit ook en begon te beseffen dat er misschien toch nog wel wat te halen viel. Een cornerbal die in eerste instantie verwerkt werd door invalkeeper Jon belandde na een scrimage voor de voeten van een Terborgenaar die in de kluts de 1-1 binnen tikte. Etten was weer terug bij af maar gelukkig was er nog voldoende tijd om op jacht te gaan naar de 1-2.

Een kwartier voor tijd was het Arjan Poodt die een schot loste op de goal, het schot ketse via een Terborgse rug af waardoor de keeper kansloos was. Hierdoor werden de 3 punten toch nog meegenomen naar Etten. Aangezien de andere wedstrijd in de poule Silvolde 4 - Dinxperlo 4 in 1-1 eindigde is Etten 3 leider in de poule en heeft het tegen Dinxperlo 4 aan een punt genoeg.