Bekeravontuur Etten 3 na slechte partij ten einde

Afgelopen zondag stond de laatste poule-wedstrijd in de beker op het programma. Etten 3 stond er goed voor met 6 punten uit 2 wedstrijden, een gelijkspel was dus al genoeg om door te gaan. Tegenstander Dinxperlo 4 moest echter winnen om door te gaan omdat zij 2e stonden met 4 punten uit 2 wedstrijden.

Met een goed bezette bank begon Etten aan de wedstrijd. Al snel werden er enkele kansen gecreëerd. Spits Maurice werd met een mooie steekpass netjes vrij gespeeld voor de keeper maar faalde helaas, dit had de 1-0 kunnen en misschien ook wel moeten zijn. Over en weer werden er een aantal kansen gecreëerd maar veel leverde dit niet op, Etten was alleen gevaarlijk vanuit de 2e lijn met schoten van Erik Keijser en Arjan Poodt die helaas geen doel troffen.

Na een lekkere kop thee was het de bedoeling vanaf minuut 1 van de 2e helft druk te zetten zodat er iets geforceerd kon worden. Dit gebeurde echter niet en Dinxperlo kwam zelfs met een gelukkige goal op een 0-1 voorsprong. Van een meter of 35 werd er een schot afgevuurd die vervolgens met een stuit in het doel verdween. Kort daarna maakte de mannen uit Dinxperlo de 0-2, er werd slecht verdedigd waarna een aanvaller de bal makkelijk in het doel kon schieten.

Een half uur voor het einde moest Etten dus een 0-2 achterstand zien weg te poetsen, daarom werden de 'pinch-hitters' Sjoerd Derksen en Niek Rauwers ingebracht om in een ultieme poging toch een puntje uit het vuur weten te slepen. Kort na het inbrengen van de 2 mannen kwam Dinxperlo voor 5 minuten met 10 man te staan. Maik Dieker had namelijk zijn directe tegenstander voor 'dröpke' uitgemaakt, iets waar deze man helemaal niet van gediend was, hij maakte hier vervolgens zo'n ophef over dat de scheidsrechter besloot, de inmiddels rood aangelopen man, even 5 minuten te laten afkoelen aan de zijkant. Met deze man-meer situatie besloot de achterhoede 1 op 1 te gaan spelen waardoor rechts-back Niek mee naar voren kon.

Vervolgens wist dezelfde Niek de bal uit een afgeslagen voorzet van Erik perfect aan te pakken en zonder na te denken haalde hij uit, een prachtig schot van een meter of 22 verdween boven in de hoek van het doel. De eerste Etten-3 goal van Niek was een feit maar nog belangrijker was het feit dat er nog een kwartier te spelen was en dus nog genoeg tijd om de gelijkmaker te maken. Dit gebeurde jammer genoeg niet al waren de Ettense mannen er een aantal keren dichtbij.

Met deze 1-2 nederlaag bekert Dinxperlo 4 dus verder en zijn de mannen van Etten 3 uitgeschakeld en kunnen zij zich helemaal gaan richten op de belangrijke competitie.