Etten 3 pakt punt in vermakelijk duel

De tegenstander van deze zondag was een oude bekende voor Etten 3. Vorig seizoen werd er namelijk ook al 2 keer gespeeld tegen de mannen uit Varsseveld en beide keren dropen de Ettenaren met een verliespartij in de benen van het veld af. Genoeg reden dus om daar vandaag verandering in te brengen.

Met de inmiddels vertrouwde 4-4-2 opstelling werd de wedstrijd begonnen. Vanaf het begin kenmerkte de wedstrijd zich door het evenwicht wat er tussen de ploegen was. Niet qua kansen want die had Varsseveld er meer, maar vooral qua balbezit en passie deden de ploegen niets voor elkaar onder. Toch was het Varsseveld dat het eerste doelpunt maakte. Uit een standaardsituatie, die door Etten 3 zeer gevreesd zijn, werd weer eens gescoord, het was de bonkige spits van Varsseveld die de bal in het net kopte en zo dus de uitploeg op een 0-1 voorsprong zette. Lang konden ze niet genieten van deze voorsprong want kort voor rust wist leider Maurice na goed doorzetten de 1-1 vanuit een moeilijke hoek binnen te schieten. De meningen waren zo goed als gelijk in de rust, met een grote dosis aan passie en inzet moest deze pot gewonnen kunnen worden!

De tweede helft ging evenals de eerste gelijk op. Maar dit keer was het Etten dat op voorsprong kwam. Na een goede onderschepping wist Niek vanaf de middenlijn, Erik met een splijtende pass tussen alles en iedereen door vrij voor de keeper te zetten. Erik bleef koelbloedig en rondde de bal netjes af. De ontlading was groot bij Etten want kort hiervoor werd een toch in onze ogen duidelijke penalty niet gegeven. Een kwartier voor tijd wist Varsseveld toch weer gelijk te maken. En ja u raad het al, uit een standaardsituatie was het wederom raak. Het laatste kwartier was van beide zijden billen knijpen en de kansen werden aan beide kanten niet verzilverd. Tot dat de scheidsrechter na een niet opzettelijke handsbal de bal aan onze kant in de laatste minuut wel op de stip legde! Woedende Ettenaren verzamelden zich om de scheidsrechter heen maar tevergeefs. De eerste twee pogingen vanaf de 11 meter gingen beide feilloos in het netje maar werden ook beide afgekeurd vanwege te snel inlopen. En u verwacht het misschien al, zoals een oud spreekwoord luidt: '3 maal is scheepsrecht', de derde poging wist keeper Michael Melissen met een katachtige reflex te pakken en zo behield hij Etten van opnieuw een nederlaag!

Graag willen wij Hans van Weelden bedanken omdat hij zo vriendelijk was de scheidsrechter in de tweede helft te assisteren met vlaggen. Daarnaast bedanken we Frank Jansen voor het meespelen. Ook wensen wij Sjoerd Derksen veel beterschap, hij heeft namelijk deze wedstrijd zijn pols gebroken.