Etten 3 wint zinderende derby

Vandaag pakten we eindelijk de eerste 3 punten van het seizoen. Na twee wedstrijden redelijk tot goed te hebben gevoetbald kwam het er vandaag ook uit in doelpunten.

We begonnen de wedstrijd tegen aartsrivaal Terborg slecht. Terborg combineerde goed en zette voldoende druk om onze verdediging menig maal in verlegenheid te brengen. Dit resulteerde na een kwartier spelen ook in een 0-1 stand. De rechtermiddenvelder van Terborg kon de hele flank over komen en vervolgens de bal achter Jon schieten. Slecht verdedigend werk en jammer genoeg dus de 0-1 achterstand. Etten liet zich echter niet kennen en begon meer druk te zetten wat niet echt tot grote kansen leidde. Een aantal ongevaarlijke afstandschoten en een kopbal van dichtbij van Niek waren het enige wapenfeit. De nummer 10 van Terborg werd na aanmerkingen op de leiding nog 5 minuten van het veld gestuurd en hierdoor kreeg Etten meer grip op de wedstrijd, wel werd er de rust ingegaan met de 0-1 achterstand.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. De Ettenaren zetten goed druk wat ook resultaat opleverde na een goede bal van Michael op Luc, besloot Luc vanaf een meter of 20 a 25 aan te halen en prikte de bal netjes in de hoek. Na de 1-1 ging Etten verder. Een aantal mooie kansen volgden en de Terborgse nummer 10 zag zijn kans schoon een directe rode kaart te pakken. In een afgevallen bal torpedeerde hij de knie van Arjan met gestrekt been waardoor de scheidsrechter besloot terecht direct rood te krijgen. Zoiets hoort op het voetbalveld niet thuis! Na enkele opstootjes besloot Etten de man meer situatie goed op te pakken en er ontstond veel ruimte op het middenveld.

De goed ingevallen Marc Zweers forceerde een zuivere strafschop wat de Terborgenaren zeker niet op prijs stelden en zich afreageerden op de scheidsrechter. Stef liet zich gelukkig niet beïnvloeden en schoot de bal strak in het netje. Eindelijk een voorsprong voor de Ettenaren en de Terborgenaren raakten helemaal gefrustreerd. Kans na kans volgde voor Etten maar de kansen werden niet benut. Het was Stef die op zijn 'van Bastens' probeerde te scoren en Barry die nog een hele mooie bal met links richting de kruising schoot. Ook Terborg kwam er een paar keer gevaarlijk uit maar op de counter profiteerde Etten uiteindelijk optimaal. Marc kwam weer goed door op rechts en kreeg een vrije trap mee. De ingevallen Errol Melissen besloot de vrije trap te nemen en schoot hem hetzij met een beetje geluk in het net. Na de 3-1 voor Etten werden er veel kansen gecreëerd. De grootste kans was er voor Niek die een aanval opzette en de bal in een één-twee terug kreeg van Stef en vervolgens verzuimde van een meter of 11 de bal erin te schieten. Aan de andere kant was het kort voor tijd nog wel raak. Uiteindelijk wonnen de Ettenaren de beladen derby met 3-2 en konden we spreken van een 'collectieve overwinning'. Hopelijk kunnen we volgende week de lijn doortrekken tegen koploper 'Loo'.