Etten 3 blijft hopen op vervolg in Amstel-cup.

De laatste poule wedstrijd voor de beker moesten wij aantreden tegen Dinxperlo 5. In theorie hadden wij nog een kans om een ronde verder te bekeren, maar dan moest er wel gewonnen worden en Ajax B moest dan verliezen van Mec. Aangezien Mec de zwakke broeder is in deze poule gaan we er maar niet vanuit dat dit gebeurd.
Blijkbaar geeft een bekerwedstrijd niet iedereen de motivatie om op te komen dagen. Onze man die was opgetrommeld vanaf de reserve lijst kwam niet opdagen en 2 anderen, Errol en Niek, moesten uit bed gebeld worden. Niek had hier een zeer ingewikkelde klok-terug-zet theorie voor die voor meesten van ons niet te begrijpen was, of die men niet wilde begrijpen. Net zo handig die mobieltjes tegenwoordig!! Door blessures en andere afmeldingen kon het ook nog zo zijn dat beiden in de basis konden starten. Als laatste man was Ronnie opgetrommeld en die speelde een puike partij.

Plan van aanpak was om de 1 klasse lager acterende gasten vanaf het begin aan te pakken. Etten begon goed aan de wedstrijd, die zich vooral afspeelde op de helft van Dinxperlo. Een aantal kansjes werden er gecreëerd, maar zoals dit seizoen al vaker stond het vizier van de voorhoede niet op scherp. Na een minuut of 20 werd Hein vanuit het middenveld vrij voor de keeper gezet. De beroemde Heino-shuffle werd in gedachte al uitgevoerd, maar stokte halverwege. Dit was toch genoeg om de keeper en 2 verdedigers het bos in te sturen, 1-0. Vlak daarna brak Hein aan de rechterkant door en gaf Stef een niet te missen kans, toch lukte het Stef om de bal op de keeper te schieten. Uit de volgende aanval wist Michael de score toch te verdubbelen. Een voorzet van Maurice werd door de keeper voor de voeten van Michael gestompt en die schoot vanaf een meter of 10 de bal hoog in de touwen.

In de rust werd ons duidelijk gemaakt door Maik dat de kansen nu eigenlijk wel een keer benut mochten worden. Verder mocht een teleurgestelde Niek de taak van grensrechter over nemen van Arjan, die het na ‘de schop’ tegen Terborg weer ging
proberen.

Binnen 5 minuten scoorde Arjan de 3-0 en wist Etten dat een grote uitslag mogelijk was. Het duurde toch nog een kwartier voordat eindelijk de strijd gestreden was. Achtereenvolgens tilden Hein (2) Michael en Stef de stand naar 7-0. Dat het ook nog 8-0 werd was te danken aan Sjoerd. Onze rechtsback begon aan een solo die geëindigd werd door een overtreding. De toegekende penalty werd door Michael verzilverd.
Voor ons is het nu zaak om het scoren mee te nemen naar een competitie wedstrijd. Meevoetballen lukt nog wel aardig, maar op de beslissende momenten scoren niet wij maar de tegenstander. Of dit gaat lukken zullen we zien in de volgende wedstrijd thuis tegen Viod 7.

Stef van Keulen

Geen opmerkingen: