Spektakelstuk levert 3 punten op!

De goede lijn van de bekerwedstrijd van vorige week werd dit weekend doorgetrokken. In een prachtige wedstrijd voor het weinige publiek trok Etten uiteindelijk aan het langste eind. De wedstrijd werd gespeeld tegen VIOD 7.

Etten begon de wedstrijd flitsend. VIOD probeerde het in de begin minuten wel maar kwam er niet aan te pas. Met goed positiespel werd de ploeg weg getikt. Dit leverde al snel een aantal doelpunten op. Na een kwartier was het Stef die diep werd gestuurd. Hij bewaarde netjes het overzicht en bediende de mee opgekomen ‘nummer 10’ Michael, die het balletje in het lege doel plaatste. Wat in de vorige competitiewedstrijden maar niet lukte leek ons nu heel goed af te gaan want twee tellen later wist Stef in een identieke situatie de 2-0 aan te tekenen, dit keer op aangeven van Hein. Voor rust werd het ook nog 3-0, weer konden de aanvallers elkaar goed vinden en op aangeven van Hein maakte Michael zijn 2e treffer van de ochtend.

De rust werd dus met een comfortabele voorsprong ingegaan en er werd besloten deze voorsprong ook uit te breiden. Helaas kantelde de wedstrijd na de rust volledig omdat VIOD meer druk begon te zetten waardoor Etten het initiatief kwijt raakte en VIOD een aantal goede kansen kreeg. Tot een kwartier voor tijd leek er vooralsnog geen vuiltje aan de lucht. Totdat een ongevaarlijk afstandsschot verkeerd werd ingeschat door invalkeeper Marc Zweers die de bal zo door de benen liet glijden. Jammer voor Marc die Etten al enkele malen met zeer goede reddingen in de wedstrijd had gehouden. Voor VIOD was dit het signaal voor een slotoffensief en het zette alles op de aanval. Al snel na dit doelpunt kon de bonkige spits van VIOD uit een vrije trap de 3-2 aantekenen. Tien minuten voor tijd was het Yannick, die na een week of 2 blessureleed weer inviel, die Stef diep wist te sturen. Stef bewaarde de rust en wist van een meter of 20 de bal in de verre hoek over de keeper te schieten. Een prachtgoal en de marge van 2 doelpunten was weer hersteld. Kort voor tijd wist VIOD nog de 4-3 te maken waardoor het weer spannend werd. Met kunst en vliegwerk werd er verdedigd in de slotfase. VIOD probeerde nog enkele verwoede pogingen het verkrijgen van een penalty maar dat mocht niet baten. Het was Etten 3 dat de 3 punten in huis hield en zo is de weg naar boven ingeslagen!