Etten 3 begint competitie goed in Varsseveld

16-09-2012 - Vedettes Etten 3 winnen eerste competitiewedstrijd in Varsseveld

Na een goede beker campagne (lees: 9 punten uit 3 wedstrijden) moest er voor de eerste competitiewedstrijd worden aangetreden tegen Varsseveld 7. Dit team was vorig seizoen al actief in deze competitie en liet van te voren merken dat het voor het kampioenschap wil gaan. Een goede krachtmeting dus voor Etten 3, zo konden we meteen zien waar we staan.

Op papier heeft Etten 3, 21 spelers. Echter moesten we vandaag A-junior Jesse Roerdink nog opbellen omdat niet alle wissels geheel fit waren. Na het belletje was Jesse binnen een kwartier op Sportpark de Treffer, chapeau!

Op de ongebruikelijke tijd van 12.30 uur werd er pas afgetrapt. Dit was misschien de reden dat wij Ettenaren niet geheel scherp aan de wedstrijd begonnen. In de eerst 5 minuten creëerde Varsseveld een aantal goede kansen. Keeper Jon liet zien dat hij in de zomerstop goed geoefend heeft en wist het doel schoon te houden. Na deze vijf minuten veranderde het spelbeeld. Etten kreeg met goed combinatiespel Varsseveld in de tang. Door het goede combinatiespel werd de Varsseveldse defensie belaagd door de Ettenaren. Dit zorgde ervoor dat de verdedigers van Varsseveld af en toe aan de noodrem moesten trekken. Hierdoor kreeg Etten veel vrije trappen, deze gingen echter jammerlijk naast. Ook de Ettense corners zorgden voor veel gevaar in de doelmond. Tim was nog het dichts bij een goal maar zag zijn kopbal gekeerd op de lijn. Na een half uur moest spits Maarten helaas het veld ruimen wegens een blessure. Frank verving hem en daardoor ging Bas in de spits spelen. De eerste helft werd met een 0-0 stand afgesloten.

In de rust werd nogmaals benadrukt dat wij, Etten, de betere waren en dat dit om moest worden gezet in goals.. Er werden 2 wissels doorgevoerd. Coen Nibbeling maakte na lange afwezigheid zijn rentree op het voetbalveld. Ook A-junior Jesse Roerdink betrad het veld. In de tweede helft zette Etten 3 meteen druk en dit resulteerde in grote kansen. Na een goede combinatie werd Frank vrijgespeeld binnen de 16, hij werd vervolgens neer gehaald... PENALTY! Chiel Westerhof had de bal al op de stip liggen, echter besloot de scheidsrechter dat de bal buiten de 16 moest liggen, geen penalty dus. De vrije trap werd daarna over geschoten. Gelukkig was het een aantal minuten later wel raak. Na een goede combinatie wist Frank over de linkerflank op de stormen. Hij gaf de bal voor die eerst door Bas werd gemist, Chiel was goed meegelopen en wist de bal al duikend binnen te knikken. 1-0 voor Etten! Een dik verdiende voorsprong. De kopjes bij Varsseveld gingen hangen waardoor Etten kans op kans kreeg. 10 minuten voor tijd wist Frank weer door te breken op de linkerflank. Hij behield oog in oog met de keeper het overzicht en gunde A-junior Jesse zijn goal. 2-0 en de wedstrijd zat in het slot. Hierna probeerde Varsseveld nog een slotoffensief eruit te gooien. Echter was het Etten dat nog de grootste kansen kreeg.

Uiteindelijk wonnen we de eerste wedstrijd dus met 2-0. Er werd daarnaast ook nog eens zeer goed gevoetbald. Dit beloofd heel wat voor het komende seizoen!! Ik wil Jesse nog bedanken voor het meespelen! Je mag vaker meedoen!