Etten 3 legt SVGG 3 over de knie...

Het is alweer lang geleden dat deze blog gebruikt is. Enerzijds jammer, anderzijds een mooie kans om de Etten 3 blog weer nieuw leven in te blazen! Het team van Etten 3 is dit seizoen drastisch veranderd.

In de ontzettend drukke transferperiode wist de technische staf van Etten 3 de nodige vedettes binnen te halen. Namen als Wolters, Krabbenborg en Stortelder maakten de overgang naar Etten 3. Zelfs uit Apeldoorn kwam er versterking. Ene Roy Hulsteijn, schijnt een redelijk balletje te kunnen trappen, we shall see! Ook in de technische staf is er een verandering opgetreden. Succestrainer Wim Beernink besloot het hogerop te zoeken en is nu trainer/coach van Etten 2. Hierop werd assistent trainer Niek Rauwers naar voren geschoven. Hij mag dit jaar zijn leermomenten in de praktijk gaan brengen. Niek wordt ondersteund door Jon van Weelden, al jarenlang actief als keeper bij het derde. Verder wordt mannen als Meijer en Nibbeling de kans geboden om te revalideren bij Etten 3.

Ook qua broers heeft Etten 3 niet te klagen. De gebroeders Zweers voetballen alweer een jaar samen en dit gaat vaak gepaard met het nodige spektakel. Altijd leuk natuurlijk! De gebroeders Liebrand zijn dit jaar weer terug op het oude nest. De begaafde linkspoten willen graag hun steentje bijdragen aan een mooi seizoen!

Daarnaast hebben we ook een kampioen in onze gelederen die ons dit seizoen komt versterken. Rick Lubbers wist vorig seizoen met Etten 4 het kampioenschap te behalen en zou dit kunstje dit jaar wel eens fijntjes over willen doen..

Ook de jongelingen Bas, Joël, Rick & Luc Stiffmeister voorzien Etten 3 van het jeugdelijke elan. Dit houdt nestor Stortelder natuurlijk zeer scherp. Daarnaast hebben we nog onze culinaire chef Chiel Westerhof die ook op het veld zeer creatief schijnt te zijn. Tot slot el vedetto: Michel van Rijn. Onze karatekid heeft veel goals beloofd dit seizoen!

Enfin... Nu het verslag

Op een prachtige zondagochtend in september mochten de mannen van Etten 3 aantreden in het altijd mooie en gezellige Megchelen. De eerste wedstrijd werd vorige week al gewonnen en ook deze week was het devies: WINST!

Met een redelijk aanvallende opstelling werd de wedstrijd begonnen. Het werd meteen duidelijk dat Etten 3 nog zoekende is. Het centrale duo Zweers - Krabbenborg moet nog goed op elkaar ingespeeld worden en ook voorin was het te statisch. Ballen kwamen niet aan en telkens werd de moeilijke oplossing gezocht. Echter was het in de 20e minuut wel raak. Spits Marc kwam met een goede individuele actie voor de keeper te staan en werd gevloerd. Nick Liebrand zette zich achter de bal en wist het buitenkansje van 11 meter te verzilveren. 1-0! Het voetbal van Etten 3 werd al wat beter wat ook resulteerde in de 2-0. Bas Roerdink werd diepgestuurd door Niek Wolters. Bas wist met een beheerste schuiver in de rechterhoek de stand te verdubbelen.

De 2-0 was ook de ruststand. Een ruststand die trainer Niek nog niet gerust stelde. Het spel was nog niet om over naar huis te schrijven. Er werden een aantal wissels gedaan: Roy kwam voor Frank in het veld en Joël maakte plaats voor Luc.

Vooral het inbrengen van Roy zorgde aan de kant voor opwinding. De nieuweling uit Apeldoorn wist de toeschouwers op de tribune te krijgen met een aantal goede acties en zijn snelheid. Hij wist de stand dan ook snel uit te bouwen.. De 3-0 viel uit een corner. De bal verdween in de kluts, vervolgens vuurde Nico de bal op de keeper, Bas deed dit nog een dunnetjes over waarna Roy wel het net wist te vinden.

Na de 3-0 was het verweer van SVGG verdwenen. Roy snelde andermaal langs de rechterkant, hij behield het overzicht en gunde spits Marc ook zijn goal. Nog geen minuut later was het weer Roy die de linksback doldraaide. Ditmaal besloot hij van een meter of 20 zelf af te vuren. De bal verdween netjes boven in de hoek, 5-0. Helaas lette de defensie even niet op na de 5-0 en wist ook Megchelen de eretreffer aan te tekenen.

De eindstand was 5-1. Een goede tweede helft biedt genoeg aanknopingspunten voor de volgende bekerwedstrijd tegen Silvolde 5 die volgende week op het programma staat. Rest mij nog te zeggen dat er dinsdagavond weer getraind wordt om 20.00 uur! BE THERE!

Geen opmerkingen: