Etten 3 met volle buit door in bekertoernooi

Op deze prachtige zondagochtend, lees: boven de 20 graden, moesten de mannen van Etten 3 aantreden tegen Silvolde 5. Het veld lag er getuige de foto zeer strak bij.

Fotograaf: Nico Krabbenborg

Van te voren was er een ruime selectie samengesteld voor het duel. Enkel Nick & Marc ontbraken vanwege prestatieverlof. Echter had Michel ''Armyboy'' van Rijn wat te diep in het glaasje gekeken met de Gaanderense kermis. Na een wake-up call betrad hij net voor de aanvang van de wedstrijd ook het Sportpark. Zo kwamen we op een totaal van 16 fitte vedettes.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd bleek dat Etten 3 de bovenliggende partij was. Echter werd er te veel de lange bal gezocht die door het natte veld telkens niet bij de juiste persoon aan kwam. Spits Rick Lubbers kreeg in de beginfase een drietal grote kansen die jammerlijk gemist werden. Na twintig minuten was het dan wel raak voor Rick. Met een mooie diepte bal werd Frank weggestuurd richting de keeper. Frank legde netjes af op Rick die dan toch de eerste treffer van de wedstrijd mocht aantekenen, 1-0. Na de goal ontstonden er nog een aantal kleine kansen, deze werden echter niet in het doel geschoten.

In de rust werden er een aantal omzettingen gedaan. Rick Sloot, onze kleine grote man kwam in het veld en ook Dennis Meijer en Good Old Maarten Stortelder maakten hun opwachting.

Binnen een minuut na rust wist Rick Sloot het net al te vinden. Hij werd door Chiel Westerhof met een briljante bal weggestuurd en wist de bal enigszins lucky achter de keeper te schieten. 1 balcontact 1 goal, een mooi moyenne voor onze Rick. Etten 3 creëerde vervolgens kans op kans. De kansen werden helaas allen gemist. Dit kwam door verschillende factoren, echter was het feit wel dat we allang de wedstrijd hadden moeten beslissen. Nestor Maarten wist uiteindelijk de wedstrijd na 60 minuten te beslissen. Hij werd aangespeeld, kreeg alle tijd waardoor hij kon indraaien. Maarten twijfelde geen moment en schoof de bal heerlijk in de verre hoek. Een fraaie goal die voor zelfvertrouwen zorgt. Na de 3-0 nam Silvolde enigszins de overhand en door onoplettendheid in de verdediging wisten zij nog een eretreffer te maken.

Al met al hebben we een goede bekercampagne gedraaid. 9 punten uit 3 wedstrijden stemt mij als leider tevreden. Het spel kan uiteraard nog met stappen vooruit. Daarom is het zaak dat we met zijn allen fanatiek blijven trainen en de volle 100% inzet tonen. Dan kan het nog wel eens een heel mooi seizoen worden!