Etten 3 werkt aan doelsaldo tegen Halle 2

Op een voor ons ongebruikelijke tijd speelden wij deze zondag tegen Halle 2. We moesten namelijk half 1 pas aftrappen omdat de Ettense velden vandaag overbezet waren (1,2,3 & 4 speelden allen thuis). Het voordeel hiervan was dat de Etten 3 - vedettes volledig uitgerust aan dit potje voetbal konden beginnen. Halle daarentegen had moeite om het Sportpark te vinden en begon pas een kwartier voor aanvang aan de warming-up.

Aan de scherpte lag het niet van Halle want in de beginfase hadden zij de eerste kansen. Halle sprong hier slordig mee om en hierdoor kwam Etten goed weg. Na wakker geschud te zijn pakte Etten 3 het spel goed op en dit resulteerde in een reeks kansen en goals. Na 10 minuten was het topscorer Chiel Westerhof die de score opende. Voorstopper Nico wist vanaf achterin met een prachtige pass over 40 meter de bal over de verdediging te krijgen en Chiel vrij voor de keeper te zetten. Voor Chiel dit seizoen een koud kunstje, hij lepelde de bal netjes over de keeper, 1-0. Kort hierna had Chiel zijn tweede er alweer in liggen. Mid-mid Niek Wolters speelde met een goede steekpass Chiel vrij voor de keeper, ook dit was weer een prooi voor Chiel. Hij schoof de bal beheerst in het net, 2-0. Etten 3 nam geen gas terug en wist ook de 3-0 te maken. Een aanval uit het boekje!! Met prachtige driekhoekjes werd Nick vrij gespeeld op de linkerflank. Nick wist met wederom en sublieme trap de bal panklaar op het hoofd van Roy te leggen. Roy knikte beheerst via de binnenkant van de paal binnen, 3-0. Roy bekende later dat hij niet wist dat hij überhaupt kon koppen, gelukje dus Roy? Enfin, na de 3-0 namen de Ettenaren iets gas terug maar werden er nog wel een aantal goede kansen gecreëerd. Vlak voor het rust signaal kwam Roy goed door op de linkerflank en wist Frank te bedienen die de laat raakte. In de rebound wist Frank de bal echter wel in het doel te schieten en zo stond het scorebord al op 4-0 met rust.

In de rust werden er een aantal wissels doorgevoerd en kregen vedettes Chiel & Nico rust van de trainer. Michel en Coen vervingen hen. Na rust verslapte het spel van Etten wat en ontstond er meer ruimte voor Halle. Echter sprongen zij zeer slordig om met deze ruimte en dwongen zij weinig af. Na een goede dieptepass werd Frank vrijgespeeld. Hij hield goed het overzicht en wist Roy te vinden die zijn tweede van de dag binnenschoof. Het verzet van Halle was defintief gestaakt. Supersub Rick Sloot werd nog ingebracht voor wat extra stootkracht. Hierna liepen we uit naar een grote score. Na een goede cornerbal van Niek werd laatste man Tim gevonden. Hij zette zijn hoofd achter de bal en knikte de bal hard in het doel. 6-0! Na deze goal werd Roy wederom gevonden voor de goal en hij volleyde de bal achter de keeper. Na de 7-0 wist Halle toch nog een eretreffer te behalen, dat was de enige smet op de klinkende overwinning.

Eindelijk wisten we als team eens goed door te halen na een goede start. Het begint allemaal steeds beter te lopen bij Etten 3 en de sfeer is ook opperbest. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Winterswijk 2 op het programma een lastige tegenstander!