Etten 3 wint nipt van Mariënveld 2

Na een mooie teambuildingsavond van vorige week en een iets minder resultaat in de beker de dag erna (2-0 verlies) moesten we vandaag voetballen tegen het altijd lastige Mariënveld 2.

We kenden de tegenstander nog niet maar aan de stand te zien moest het een te kloppen tegenstander zijn.

We begonnen dan ook goed aan deze wedstrijd. Vanaf het begin werd er goed druk gezet wat resulteerde in een aantal schoten op doel door onder andere Bas en Chiel. Daarna pakte Mariënveld het spel even over en ook zij schoten een goede bal op goal. Deze werd tegengehouden door sluitpost Jon die dit seizoen goed aan het keepen is.

Na een minuut of 20 braken we door op de rechterflank met goed positiespel. Michel stond in de spits geposteerd en kreeg de bal voor, hij twijfelde niet en schoof de bal in het netje, zijn eerste goal! Helaas werd deze afgekeurd wegens buitenspel en zo bekroonde Michel zijn 25e verjaardag niet met een goal..
Kort hierna werd Niek Wolters vrijgespeeld in de 16, hij controleerde de bal met de borst en schoof de bal in het net, ook deze treffer ging niet door wegens een handsbal van Niek. Kort hierna was het eindelijk wel raak. Na goed doorjagen op de keeper belandde de bal bij Frank die een lege goal in het vizier had. Met een droge schuiver wist hij dan ook de 1-0 aan te tekenen. Kort voor rust wist spits Chiel alweer zijn 5e competitiegoal aan te tekenen in 4 duels. Hij ging alleen op de keeper af en schoof de bal beheerst in de korte hoek. Met een comfortabele voorsprong gingen we de rust in en maakten we de afspraak de tussenstand nog wat op te schroeven.

Helaas gebeurde dit niet in de tweede helft. Mariënveld wist zelfs de 2-1 aan te tekenen waardoor het op het eind nog lastig werd voor de Ettense equipe. Kort voor tijd had Rick Sloot de stand nog kunnen vergroten maar de keeper redde netjes. Volgende week staat het duel tegen Silvolde 4 op het programma. We shall see!!