Ook Silvolde 4 prooi voor Etten 3

Na de nipte overwinning van vorige week kregen we goed nieuws, koploper Pax had namelijk verloren met 4-3 waardoor wij na onze inhaalwedstrijden op gelijke hoogte met hen konden komen. Na de wedstrijd van zondag kreeg ik vandaag nog eens het heugelijke feit dat ook Gendringen de eerste punten heeft laten liggen. De competitie ligt dus helemaal open en is super spannend want zo kunnen wij, Etten 3, gelijk aan kop komen als we al onze inhaalwedstrijden winnen.

Het eerste obstakel was Silvolde 4 gisteren. Met een sterke selectie gingen we gisteren 4 november 2012 op weg richting Silvolde. We werden vrolijk begroet door de leiders van Silvolde in de nieuwe Loungebar / kantine. Met een sterke opstelling begonnen we de wedstrijd tegen de zwart-witten. We begonnen dan ook sterk en dwongen meteen een aantal goede kansen af die jammerlijk werden gemist. Met goed spel en een sterk spelende Roy waren we vooral vanaf links gevaarlijk. Na een kwartier was het dan ook al raak. Een cornerbal werd door Nico netjes doorgekopt en Roy volleyde de bal met links in het net. Een nette goal en een verdiende voorsprong. Kort daarna was het weer een corner die ons de 2-0 bracht. Rick Lubbers wist de afgeslagen corner netjes te controleren en bediende Frank die met een mooie curvebal van een meter of 20 de bal langs de keeper wist te schieten.

Helaas konden we de super start niet goed voortzetten. Roy viel geblesseerd uit en werd vervangen door Michel die iets minder snel is maar zijn postuur is dan wel weer 2x Roy. Kracht voor snelheid dus. Na een minuut of 30 wist Silvolde door een onoplettendheid van Coen de stand naar 2-1 te tillen. Totaal onnodig maar het was niet anders. De draad werd gelukkig nog wel weer opgepakt en een voorzet van Chiel werd op zijn van Bastens door een Silvolde speler binnen geschoten. Een eigen goal maar wel de comfortabele 3-1 voorsprong met rust.

Na de rust werd het spel er niet beter op. Beide teams speelden slordig. Etten 3 was zeker nog wel de bovenliggende partij maar kon de stand helaas niet verder opschroeven. Frank smeekte vergeefs om een penalty en wist in de laatste seconden de bal van 1 meter afstand helaas niet in het doel te krijgen (verder goed gespeeld hoor Frank).

Zo namen we ook uit Silvolde weer 3 punten mee. Volgende week staat Halle 2 op het programma. Op papier moet dit te doen zijn. Vooral als we mee willen strijden om de felbegeerde titel moeten die 3 punten volgende week weer in de wacht worden gesleept!!