Etten 3 boekt spectaculaire zege op Sint Joris 2

Na een verzoek van Sint Joris moesten we op donderdagavond aantreden tegen de gasten uit Braamt. Voor het eerste keer dit seizoen op het hoofdveld dat moest natuurlijk wel uitbetaald worden in een overwinning..

Met het team aangevuld door een aantal B-junioren en spelers van het 4e elftal hadden we meer dan genoeg man. De eerste helft begonnen de Ettenaren zeer sterk, nummer 2 in de competitie Sint Joris had geen grip op het middenveld hetgeen in een aantal kansen voor Etten resulteerde. Marc en Joris waren beide dicht bij een doelpunt en ook gelegenheidsrechtsbuiten Sander Mullink kreeg de bal niet in het net. Na 20 minuten wist de goed spelende Marc Zweers het net te vinden na een goede individuele actie kwam de bal tussen hem en de keeper, met het puntje van zijn grote teen wist Marc de bal in het net te prikken, 1-0! Kort na de 1-0 was er alweer gejuich te horen vanaf Sportpark de Treffer. Arjan Poodt wist een cornerbal zo scherp in te draaien dat de bal in de goal verdween. Een mooie goal van Arjan en een goede voorsprong tegen een team dat een stuk hoger geplaatst is. Voor rust wist Sint Joris echter weer op gelijke hoogte te komen door 2 slordige fouten in de verdediging. Zo werd er dus de rust ingegaan met een 2-2 stand.

Na rust kon Etten geen grip meer krijgen op het spel en liet het zich uit de tent lokken. Er vonden een aantal vieze overtredingen plaatst. De oudste man op het veld (lees: rechtsmidden Sint Joris) bleek niet de verstandigste te zijn. Tot 2 maal toe gaf hij Michael een elleboogstoot bij de 1e paal met een corner. Helaas voor ons werd de beste man (lees: ga met pensioen AUB!) niet bestraft en het leek hem ook nog leuk 2 tellen later Michael nog eens flink hard onderuit te trappen. Ze zeggen weleens verstand komt met de jaren maar dit was écht een slecht voorbeeld. Gevoetbald werd er ook nog! Na een kwartier in de tweede helft wist spits Marc Zweers zijn 2e doelpunt van de avond te maken. Na een goede strakke corner kopte Marc de bal bij de eerste paal netjes binnen. Een mooie 3-2 voorsprong! Vervolgens werd er door de Ettenaren bijna alleen nog maar verdedigd en kwamen ze 2 tot 3 maal goed weg bij een wel/niet penalty moment. Uiteindelijk wisten we de 3 punten binnenshuis te houden en zo hebben we toch nog een aantal punten gepakt aan het eind van het seizoen!

Wij willen Nick Gries, Wim Beernink, Sander Mullink & Bas Roerdink bedanken voor het meespelen!