Etten 3 wint eindelijk weer!

Afgelopen zondag moesten we de wedstrijd spelen tegen het hoog geklasseerde Varsseveld 5. Op papier een lastige tegenstander maar van de uitwedstrijd wisten we nog dat we een 2-0 voorsprong uiteindelijk weggaven. Er was dus hoop voor aanvang van het duel. Met een volle ziekenboeg (Maurice, Rob, Erik & Niek) en een hoop afwezigen traden we wederom aan met een hoop B-junioren en good old Sjoerd Derksen die weer eens opgetrommeld was van de reservelijst.

In de eerste helft was het vooral Varsseveld dat de kansen afdwong. Ze speelden zeer offensief en wisten de Ettense verdediging goed onder druk te zetten. De verdediging weerde de aanvallers van Varsseveld goed af onder leiding van aanvoerd Ruud Smits. Ruud die het hele seizoen al bezig is aan een puik seizoen liet zijn directe tegenstander geen kans en ook B-junior Joël Cornielje, rechtsback Sjoerd Jansen en laatste man Barry Ketelaar wisten de stand op 0-0 te houden. Daarnaast was het ook nog B1-keeper Nick Gries die Etten 3 met een aantal hele goede reddingen Etten 3 op de been hield. Ook Etten deed een aantal keren van zich spreken met een paar goede kansen voor Marc & Stef. Laatste man Barry was het dichtstbij een goal. Na een goede strakke corner van Stef wist hij de bal perfect op de goal te koppen, helaas voorkwam een verdediger op de lijn een goal van Etten en zo werd de rust ingegaan met een 0-0 stand.

Na de rust was het Etten wat de klok sloeg, met combinatievoetbal zoals dat het hele seizoen zelden gebeurd is werden een aantal goede kansen afgedwongen. Met Yannick & Marc op de flanken werd er veel gevaar gesticht. Na een uur voetballen wist Etten dan ook de 1-0 te maken. Yannick werd perfect vrij voor de keeper gezet en behield het overzicht en bediende de meegelopen spits Stef. Als een echte goaltjesdief verzilverde Stef de kans voor leeg doel en zo stond Etten na hard werken op een 1-0 voorsprong. Kort na de goal werd Stef weer gevonden door Yannick en stormde alleen op de keeper af die besloot Stef te torpederen. In principe een rode kaart maar de keeper kwam er af met een vermaning en een vrije trap tegen. Helaas voor Etten moest Stef wel vervangen worden. Hij werd vervangen door de 15-jarige Patrick Beernink die ook zijn mannetje wist te staan. 10 minuten voor tijd was het Marc Zweers die na een uitstekende actie en een bekeken bal Etten op de verlossende 2-0 voorsprong zette. Na de 2-0 zette zoon Patrick vader Wim nog 2 maal vrij voor de goal maar in tegenstelling tot de scherpte van zoon Beernink wist vader Beernink te kansen niet te verzilveren en bleef de stand op 2-0 stand.

Een uitstekende overwinning van de mannen van Etten 3! Hopelijk kan deze lijn de laatste 2 wedstrijden gecontinueerd worden zodat er toch nog wat te vieren valt dit seizoen!

Wij willen graag Bas Seegers, Nick Gries, Joël Cornielje, Patrick Beernink, Sjoerd Derksen & Wim Beernink bedanken voor het meespelen!