Etten 3 behaalt eerste seizoensoverwinning in Hengelo!

Op een prachtige zondagochtend reisde Etten 3 met een dunne selectie af naar Hengelo om daar aan te treden tegen het hooggeklasseerde PAX. Dennis Meijer van het tweede kwam ons versterken en Nick Gries & Chiel Ketelaar van de A1 wilden ook graag opdraven. We hadden zeker nog wat goed te maken tegen PAX want de vorige wedstrijd werd thuis met 1-8 verloren (ruststand 1-1).

Vanaf het begin zette Etten goed druk en er werden ook meteen een aantal goede kansen afgedwongen. Vooral Hein Visscher viel in positieve zin op, hij liet met een aantal ouderwetse ‘Heino-shuffles’ zien het voetballen nog steeds niet verleerd te zijn. Dankzij deze dreiging vielen er gaten in de verdediging van PAX waar Etten helaas niet van kon profiteren. Marc was een aantal keren dichtbij en ook Stef was met een aantal afstandschoten tamelijk gevaarlijk. Achterin stond het prima, op een enkel slippertje na kwamen de aanvallers van PAX er in de eerste helft niet aan te pas. Na een half uur was het Marc Zweers die dichtbij de openingstreffer was, maar de keeper van PAX keek de vrije trap van een meter of 25 uitstekend naast. Kort daarna wist Hein de bal te onderscheppen en omspeelde 2 man met een mooie actie, vervolgens zette hij Marc vrij voor de lege goal. Marc scoorde maar de assistent-scheidsrechter had al gevlagd, BUITENSPEL!! Een discutabel moment maar van horen zeggen was het echt buitenspel!

In de rust werd er door het nieuwe trainerstrio nog maar eens verteld dat hier gewoon 3 punten gepakt konden worden! We hadden het betere van het spel en moesten gewoon slim omgaan met de mogelijkheden! A-junior Chiel Ketelaar werd ingebracht voor de hardwerkende Dennis Meijer en Chris Meijer mocht de licht geblesseerde ‘papa (of is het opa?) Maurice’ vervangen.

Chiel liet vanaf minuut 1 in de tweede helft zien dat hij goed kan voetballen. De nodige trucs werden uit de hoge hoed getoverd wat aan de kant voor de nodige opleving zorgde!! Na een uur spelen was het dezelfde Chiel Ketelaar die onverwachts de score opende! Met een goede actie omspeelde hij een man en twijfelde geen moment. Met zijn gouden linkerbeen wist hij de bal in de korte hoek te knallen waardoor Etten 3 op een voorsprong kwam, scoren was Chiel dit seizoen nog niet gelukt en hij keek er dan ook zeer verbaasd bij!! Na de 0-1 vond PAX het genoeg geweest. De backs kwamen veelvuldig mee op en PAX wist een aantal grote kansen te missen. Hierbij moet wel gezegd worden dat keeper Nick Gries een aantal keren fantastisch redde en ook Sjoerd Jansen hield nog een bal in een ultieme poging van de lijn! Etten bleef collectief goed spelen en werken maar kreeg toch de nodige zweetdruppeltjes op het voorhoofd! Zal dit goed gaan??? Kort voor tijd werden er nog een aantal grote kansen afgedwongen maar de aanvallers van Etten wisten hier helaas niet goed mee om te gaan. In de 88ste minuut was het PAX dat bijna de klok sloeg. Sjoerd Jansen maakte een wat opzichtige overtreding in de 16-meter, PENALTY! En ja hoor daar gaan we weer dacht Etten 3 al, maar gelukkig zat het vandaag mee!! De aanvaller van PAX schoot de penalty ver naast. PAX was helemaal de weg kwijt en dit zorgde ervoor dat Chris de bal op rechts mee kon nemen. Hij omspeelde een man gaf een uitstekende pass aan Hein Visscher. Heino zag zijn goede wedstrijd bekroond met een treffer, 0-2!!! De eerste overwinning van het seizoen van Etten 3 was een feit!! In een geweldige wedstrijd werden de 3 punten meegenomen naar Etten. De overwinning is na de tijd nog heel lang gevierd bij Köster, met de nodige muziek, bier en ballen werden de punten samen gevierd!! Mannen van de A1 en het tweede bedankt voor de bijdrage aan deze fantastische dag!