Etten 3 pakt derde punt tegen koploper Zelhem

Op een prachtige zonnige zondagochtend moest Etten 3, laatste op de ranglijst, aantreden tegen Zelhem 3, tweede op de ranglijst maar met nog 4 wedstrijden tegoed de gedoodverfde titelfavoriet. Uit bij Zelhem hadden de mannen van Etten 3 al laten zien goed te kunnen voetballen (5-4 verlies). Deze ochtend leverde voor de aftrap al het nodige spektakel op vanwege het verzetten van de klok ’s nachts. De nodige boetes waren het gevolg.

Om 10.00 uur werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd. Etten liet meteen zien dat het niet uit bed was gekomen om te verliezen en liet met een aantal flitsende aanvallen zien dat het ook kan voetballen. Na een minuut of 10 werd er na een goede actie aan de rechterkant van het veld een vrije trap afgedwongen. Joris Slutter ging achter de bal staan en legde de bal met een goede trap panklaar op het hoofd van de inlopende Niek Rauwers. Hij twijfelde geen moment en wist de bal netjes in de rechterhoek van het doel te koppen. Tot verbazing van iedereen stond het 1-0 voor Etten en het was nog opmerkelijker dat Niek scoorde, het was namelijk zijn eerste competitietreffer voor Etten 3. Na de 1-0 ging Etten vrolijk verder maar verzuimde het de voorsprong verder uit te breiden. Na een half uur spelen vond Zelhem 2 maal in 2 minuten een lek in de defensie van Etten, de stand werd binnen een mum van tijd omgebogen in 1-2. In de rust werd er nog maar eens gezegd dat we zeker niet kansloos waren en dat we er gewoon vol voor moesten blijven gaan.

Na de rust werd er wederom snel druk gezet. Na 60 minuten dwong Etten een corner af die door Stef van Keulen laag werd ingedraaid bij de eerste paal. De verdedigers van Zelhem zagen Bas Roerdink hier staan en schrokken zo dat de bal in de kluts de goal in verdween, laten we maar zeggen dat Bas ook deze treffer maakte. Nu de gelijke stand van 2-2 weer op het scorebord stond ging Etten op zoek naar de winnende treffer, Zelhem vond echter dat zij ook niet kansloos waren en besloot ook vol op de aanval te spelen. Hierdoor ontstond er een heel open wedstrijd met kansen over en weer. Het was helaas Zelhem dat 5 minuten voor tijd weer op voorsprong wist te komen. Een afgeslagen cornerbal werd door een ervaren routinier van Zelhem prachtig in de kruising geschoten. Na de 2-3 besloot Etten er nog een schepje bovenop te doen en wist het nog een aantal kansen af te dwingen en werd het verder in de race gehouden door keeper Jon die een aantal fantastische reddingen in huis had. Kort voor tijd dwong Marc met een goede actie een vrije trap af op ongeveer 25 meter van de goal. Arjan Poodt liep resoluut op de bal af en wist deze bal zeer fraai binnenkant paal in de goal te krullen. Het onmogelijke werd waar 3-3!! Kort na deze vrije trap floot de goed fluitende scheidsrechter af voor het eindsignaal en zo pakte Etten 3 een welverdiend punt tegen de titelfavoriet Zelhem.