Etten 3 boekt tweede overwinning op rij

Na de langverwachte overwinning van afgelopen week tegen PAX mocht er dit keer aangetreden worden tegen Kilder 4. Uit hadden we van deze ploeg met 5-1 verloren, wat later bleek was dat Gendringen trainer Marcel Lukassen die toen 4 keer scoorde dit seizoen alleen die wedstrijd had meegespeeld. Het was dus een aangename verrassing dat hij niet aan de aftrap verscheen.

Gelukkig waren de meeste spelers weer volledig fit en konden we dus met een bijna volledige selectie aantreden op deze mooie zondagochtend. De wedstrijd verliep matig, er werden weinig kansen gecreëerd en het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Etten 3 was iets gevaarlijker dan de ploeg uit Kilder maar tot echte kansen kwam dit niet. Na een minuut of twintig wist de uitstekend spelende Luc Geuijen de keeper van Kilder voor het eerst uit te testen. Hij schoot op goal van een meter of 20. De keeper leek de bal in eerste instantie te hebben maar loste toch, helaas wist hij de bal net op de lijn nog te pakken. Luc had dit alles al lang niet meer gezien en stond alweer netjes op zijn plaats.
Na een half uur spelen kreeg Hein Visscher de bal aan gespeeld. Hij probeerde vol uit te halen, iets wat de verdediger ook deed, maar werd dus geblokt. Hij moest helaas het veld geblesseerd verlaten en voor hem in de plaats kwam Marc Zweers. Met de 0-0 stand werd er ook de rust ingegaan. Hier werd nog maar eens benadrukt dat de 3 punten voor het grijpen lagen en dat er een tandje bij moest.

De tweede helft werd dan ook iets optimistischer begonnen en hierdoor werden er ook een aantal goede kansen afgedwongen. Door het meer aanvallende spel ontstonden er meer gaten in de beide verdedigingslinies en hier profiteerde Kilder bijna van. Laatste man Maurice zag zijn enige slippertje van de dag gelukkig naast gaan. Kort voor tijd besloot Etten in de persoon van Luc Bouwmeister er nog een slotakkoord uit te gooien. Luc ‘Stiftmeister’ zag zijn voorzet van een meter of dertig zo door de handen van de keeper glijden en de bal verdween vervolgens in het net!! Met nog maar een paar minuten te spelen wist Etten de 1-0 stand op het scorebord te houden en zo was de tweede overwinning op rij een feit!